BLEGNING


BLEGNING


Mange mennesker er kede af, at deres tænder med tiden eller fra naturens egen hånd er mørkere end de bryder sig om.

Vi har her på klinikken over 20 års erfaring med at blege tænder.

Metoden vi bruger er "Skinneblegning":

Ved hjælp af et aftryk af tænderne fremstilles to tynde gennemsigtige skinner til over- og undermunden. Man putter et blegemiddel, der består af 10% eller 15% brintoverilte på geleform, i skinnerne og sover med dem i munden i 14 dage. Så kan man opnå et resultat som billederne nedenfor viser (Bemærk at billederne er ikke professionelle reklamebilleder, men rigtige patienter, der er behandlet her på klinikken for nylig):

Ung pige i tyverne 
Mand i fyrrene 
Mand i tresserne (*) 
(*) Bemærk at de defekte plastfyldninger ikke er skiftet endnu.


Alle blegebehandlinger på klinikken foretages af vores tandplejere.

Fast pris i alt:
Med skinner, instruktion og blegemiddel til 14 dage: 2950,- kr.

I blegeperioden kan der nogle få gange opstå følsomhed for især koldt i tænderne. Men hvis man ilægger "Sensodyne" tandpasta mod følsomme tandhalse i skinnerne i 5 minutter, så forsvinder fænomenet hurtigt.

Man skal regne med, at der sker noget tilbagefald i farven efter 1 til 2 år. Afhængig af rygevaner, rødvinsdrikning m.m.. Men så har man jo stadig sine skinner og kan så bare købe noget nyt blegemiddel og sove et par nætter med det, så er farven frisket op igen.

Tænderne tager ikke skade af behandlingen. Man kan med denne metode blege tænderne hele livet.

Skal der skiftes nogle plastfyldninger, så skal man vente til et par uger efter blegebehandlingen er afsluttet.

Der findes en anden blegemetode, hvor man på stedet bleger med en meget koncentreret (35%) brintoverilte. Den smøres direkte på tændernes forsider, hvor det sidder en til to timer. Hvis man ikke er meget omhyggelig, så kan der kortvarigt forekomme ætsning af tandkødet. Her er der altså ikke tale om at alle tandflader bleges, som det er tilfældet med skinneblegning. Også ved denne metode vil der komme tilbagefald i farven på samme måde som ved skinneblegning. Skal farven friskes op igen, så er det forfra igen med behandlingen (og måske også med betalingen?). Metoden frarådes af eksperter fra Københavns Tandlægeskole. Bl.a. derfor har vi her på klinikken fravalgt denne metode.