VEJLEDNINGER


Efter tandudtrækning/operation

VED SMERTER:
Tag 2 hovedpinepiller af typen Pamol, Panodil, Pinex eller lign. inden bedøvelsen er væk og fortsæt med 2 tabletter 3-4 gange daglig i to dage, hvad enten du har smerter eller ej.

HÆVELSE:
Der kan komme lidt hævelse efter tandudtrækningen/operationen. Hvis du anbringer en ispose (eller fx en pose frosne ærter) på den opererede side i 15 minutter når du kommer hjem, kan det mindske en evt. hævelse.

BLØDNING:
Når du forlader klinikken vil blødningen være standset. Der kan dog forekomme lidt blod i spyttet de første par timer. Skulle det vare ved, så tag et rent lommetørklæde eller lign. og bid sammen på det i 10 min. Så vil det normalt holde op.

KOSTEN:
Tyg de første par dage i den anden side. Spis blød til flydende kost - ikke for varme ting den første dag.

TANDBØRSTNING:
Børst normalt, men undgå at børste i og omkring selve såret. Mundskylning med 0,1% klorhexidin efter hvert måltid kan også anbefales. Skyl ikke for kraftigt den første dag.

N.B.
Kommer der stærke smerter 2-4 dage efter udtrækningen, ofte kombineret med dårlig lugt og smag, så skal du kontakte os. Der er sjældent tale om betændelse, men snarere at såret ikke heler som det skal.